M-tii Grohotisu

14 noiembrie 1999

Este vremea foarte frumoasa, asa ca mergem la Poiana Varbilau, ocazie cu care facem o scurta, dar frumoasa plimbare in M-tii Grohotis.

Mergem cu masina (Dacia 1310- 4373) pe drumul forestier care continua din Stefesti, inca 9 Km de la terminarea astfaltului pana la cantonul silvic de la Valea Seaca. Pentru a se ajunge la cantonul V. Seaca, din comuna Stefesti se urmeaza drumul forestier , mentinand tot timpul directia stanga.

Lasam masina la 1,5 km de Valea Seaca si mergem pe jos pina la canton. Apoi incepem sa urcam prin padure. Din nefericire am plecat destul de tarziu, asa ca am inceput sa urcam la ora 13.35. Este foarte cald, noroiul a ramas jos pe drumul forestier, tata si Irina nu vor sa mai urce pe vf. Trifoiu, asa ca ne multumim cu a urca cit mai sus pina la ora 15. Este pentru a doua oara anul acesta cand merg in Grohotis, (prima data fusesem cu bicicleta pina pe vf. Trifoiu si apoi coborirea inspre Crasna, dar tot in Stefesti pina la urma) dar de fiecare data pare la fel de frumos

Am ajuns la 15.05 in creasta , pe vf. cu Ciocanu (?), dupa cum pare, in urma consultarii hartii (singura pe care am vazut-o vreodata despre Grohotis). Din nefericire, si aici, ca in multe alte zone din tara nu exita harti care sa reflecte destul de clar realitatea din teren.

De pe varf privelistea este foarte frumoasa, se vede releul de pe Costila si, cu ajutorul binoclului am vazut statia meteo si cabana Omu. Creasta muntilor Baiului se vede deasemenea foarte frumos, la fel ca si Ciucas. Mergind putin pe vf. 1 min se zareste jos schitul crasna. De aici incepe creasta M-tilor Grohotisu, care se vede in totalitate .

Nu am putut sta prea mult, deoarece era tirziu si se intuneca, asa ca am coborrit la masina, si la 17.00 eram acasa (la Poiana Varbilau).

Culorile toamnei sunt o alifie pentru suflet, si merita oricand efortul pentru a profita de o zi senina.


    Autorul acestor pagini, Radu Cernea,  poate  fi contactat pe adresa de e-mail : r_cernea@yahoo.com.
Puteti vizita aceste pagini la una din adresele
http://munte.20m.com
sau http://members.nbci.com/_XMCM/rommountain/Index.html
sau http://raducernea.20m.com
    Orice copiere a acestei pagini este permisã doar în condittiile obtinerii prealabile a acordului autorului, ca si a pãstrãrii integritãtii continutului, inclusiv a acestui post scriptum.