Piatra Mare

Data: august 1997

Desfasurare:

7.27 Plecarea cu acceleratul din Ploiesti Vest

9.00 Predeal, unde vremea este frumoasa. Asa ca planul meu pentru acea zi are toate sansele sa fie dus la indeplinire cu bine.

10.00 Cioplea

11.25 Intersectia dintre · rosu si + rosie. Pana aici drum f. frumos prin padure, destul de bine marcat. Poteca bine conturata. O liniste relaxanta. In continuare drumul incepe sa urce mai accentuat, iar la iesirea din padure observ ca vremea nu mai este asa frumoasa cum era dimineaţă.

12.05. Vf . Piatra mare. Pānă aici nimeni intalnit.

Pe Vf stau putin (cit maninc un ou) si cobor deoarece erau niste nori fiorosisi ma tem de fulgere (recunosc, ma tem de fulgere, asta este !).

~13.00 cabana Piatra mare (arsa) aici intalnesc mai multi oameni si cativa pusti cu care cobor pana in Dambu Morii pe la şapte scări

Cei 4 copii , din Braşov, care fusesera pānă la fosta cabana şi acum coborau. Schimbam numere de telefon şi hotărām o eventuală tura impreuna prin Bucegi. Nicoleta si Ionela sunt chiar dragute dar cam mici ca varsta-Cl a IX-a.) :-(

Din Dambu Morii cobor in Timisu de Sus pe sosea si apoi in Timisu de Jos intrucat mai aveam timp. Drumul pe şosea este destul de lung, dar oricum nu aveam ce face altceva.

Observatii: Vremea a fost foarte buna...cateva picaturi razlete, dar nu a plouat deloc, desi a fost nor.

Cascada, sau mai bine spus canionul "La 7 scari" este un lucru foarte frumos, care merita revazut oricand!

Din ultimele informatii (din 2000) se pare ca unele din scari sunt deteriorate. In 2002 aflu ca au fost refacute.

:{)


    Autorul acestor pagini, Radu Cernea,  poate  fi contactat pe adresa de e-mail : r_cernea@yahoo.com.
Puteti vizita aceste pagini la una din adresele
http://munte.20m.com
sau http://raducernea.20m.com
    Orice copiere a acestei pagini este permisã doar în condittiile obtinerii prealabile a acordului autorului, ca si a pãstrãrii integritãtii continutului, inclusiv a acestui post scriptum.