BUCEGI 13,14 Septembrie 1997

Data: 13,14-IX-1997

Ziua 1:

 *8.45 Bușteni

-9.45 Cab. Gura Diham, de unde iau apa și stau până la 9.55

-pe drumul spre Poiana Izvoarelor se rupe cureaua de la capacul rucsacului mic verde pe care-l aveam. Neplacuta situatie, pe care am rezolvat-o printr-o improvizaţie.

*10.28 Poiana Izvoarelor. Aici, fete draguţe şi imbracate sexy ;-)

*10.52 Cabana Diham, unde nu stau deoarece aveam de gând să urc la Omu și să cobor în Busteni în aceeasi zi !

- Pornesc spre Malaiești pe Glăjărie

*11.11 Întâlnirea cu domnul K.K. Peeshou, în urma căreia m-am simţit deosebit de relaxat

*11.15-11.25 Râul Glăjărie, deosebit de frumos. Liniştit, oarecum salbatic, foarte, foarte fain pe-aci. Aici întâlnesc 3 tipi care căutau Cabana Steaua.

*12.30 Cascada din apropierea cabanei Malaieşti, şi asta "deosebit de frumoasă" (ce ti-e şi cu clişeele astea), unde am ajuns fără probleme şi unde am mâncat un ou fiert.

*12.45 Cabana Malaiești, pe care cred că o văd acum pt prima dată.

Aici un grup sau chiar doua de cântăreti. Mănânc puțin si plec la 13.15 spre Vf.Omul prin Hornurile Malaieştilor împreună cu niste tipi care veniseră din Busteni 'pe Tache Ionescu'. Unul din ei merge bine ,dar ceilalti doi stau mult si urc pina la 'Hornuri' singur. Pe Hornuri trec pe langa un tip cu o fata, care se chinuie să urce si nu înteleg de ce au probleme (eu am urcat lejer si chiar mi-au placut hornurile). În nici un caz Hornurile Malaieștilor nu sunt atat de fioroase pe cât ma așteptam.

*15.17 Cabana Omu unde mănânc puțin (gulaș parcă)

-Vremea este deosebit de frumoasa și hotărăsc să mai rămân o zi (merita profitat din plin de aceste zile superbe de toamnă ). Cobor cu tipii din Câmpina, pe lângă care trecusem pe hornuri, până la cabana Bolboci, unde am ajuns la 19.35. Din fericire aici mai sunt locuri și cazarea este ieftina. Dormim în camera de 14 paturi, dar au fost doar vreo opt oameni, asa ca a fost loc destul.


Ziua 2:

Dupa ce manânc în fata cabanei Bolboci văd un "ARO" care merge spre Peștera

și il conving să mă ia până la Cab. Padina. Chiar am coborât panta dintre cab. Bolboci si drumul forestier în mare viteză, ca să îl opresc, apoi am urcat din nou până la cabana si mi-am luat lucrurile de pe masa din fata cabanei. Parintele (calugar - nu stiu exact) care conducea e de treaba și ma ia gratis - "Of Course" :) ;

*8.45 Cabana Padina, unde nu stau decât atât cât am nevoie ca sa aflu pe unde se urca spre şaua Strunga

*10.07 Șaua Strunga. Priveliște frumoasă. Vremea ţine cu mine

- merg pe creastă (puţin mai sus de traseul marcat) deoarece de aici se vede f. frumos Piatra Craiului(în stânga) și Leaota<(în spate).

Coborârea din creastă, înainte de capătul "potcoavei" nu e dificilă, dar necesară pentru a mă reînscrie pe traseul marcat.

*11.30 intersecţia (mai bine spus rascrucea) drumului care coboară spre Moeciu cu cel ce urca la Vf.Omu

- ajung la Omu usor trecand pe langa Prăpăstiile Tiganestilor, mănânc, stau ~35-40 min si la

*13.22 Plec de la Omu pe traseul ce începe din spatele cabanei peste Vf Bucsoiu si apoi pe "Brana caprelor" pana la Malaiesti. Brana Caprelor este destul de larga si drumul relativ usor (nici nu se compară, e.g. cu Brâul de mijloc din Piatra Craiului)

Pe Brana Caprelor intalnesc un tip care voia sa urce spre "Omu" și îi dau apa mea (1/2l). Tipul este din Cluj si nu mai vazuse Bucegii de mult timp

*14.54 Malaiesti,de unde cobor pe "Tache Ionescu", unde intalnesc un grup mai mare care cobora repede.

*16.10 Prepeleac,unde ajung capul grupului. Acum se odihneau, aproape alergasera pe traseu.

*16.52 Poiana Costilei,unde ajung exact in acelasi timp cu un tip care plecase odata cu mine de la Omu si care imi propune sa raman inca o zi la Poiana Izvoarelor (mai avea el mancare).Refuz (desi tare ash mai fi rmas o zi in imparatia muntilor) si cobor prin Poiana Cerbului

*17.17 ajung în strada Gura Diham - Busteni

*~17.40 Busteni,unde manânc o prajitura lânga gara si trânesc un scaun în cofetărie. Era din cauza oboselii, nu din cauză că aș fi fost beat, deși probabil că așa arătam.

În gara ma întâlnesc cu Lucian Dumbrava, care fusese la plimbare cu sora lui.


Autorul acestor pagini, Radu Cernea,  poate  fi contactat pe adresa de e-mail : r_cernea@yahoo.com.
Puteţi vizita aceste pagini la una din adresele
http://munte.20m.com sau http://raducernea.20m.com

    Orice copiere a acestei pagini este permisã doar în condiţiile obţinerii prealabile a acordului autorului, ca si a pãstrãrii integritãţii conţinutului, inclusiv a acestui post scriptum.