Magazine cu echipament de munte, prezentate detaliat pentru ca și cei care nu le știu să aibă acces la un număr cât mai mare de oferte în domeniul echipamentului montan.

 

 

Voi începe cu magazinul SURMONT, al lui BOBO, care-i un tip de treabă și te ajută să-și iei exact ce-ți trebuie. Acest magazin este preferatul meu în ultimul timp, datorită atenției ce se acordă clientului.

Magazinul este situat „La Coloane”, adică lângă capătul lui 178, sau, mai bine zis „vizavi” de Sala Palatului, (aproape de Ateneul Român) . Ideea este că pentru o orientare mai bună ar trebui să vă spun că magazinul se află chiar în spatele magazinului lui Mihai Stănescu (caricaturistul). Se intră pe un gang și acolo se vede magazinul. Este mic, dar este foarte bine aprovizionat. Eu de-acolo mi-am luat majoritatea „chestiilor de munte” și îl recomand. Prețurile sunt puțin mai mici decât la celelalte magazine din București, dar asta depinde de produs. Găsiți și destul de multe chestii pentru mountain biking. Dar astea sunt cam scumpe, că aduce numai lucruri foarte bune pt. MTB.

        Surmont Sinaia – situat langa statia de telecabina, este imposibil de ratat, echipament destul de putin, dar bun.

 

        O sa prezint și ASCENT (situat într-o mică piațetă pe lângă piața Rosseti, cred ca pe strada Vasile Lascăr nr. 26 – 28, tel 092 328 354) Este destul de fain, mai ales în domeniul încălțăminte. Eu de aici mi-am luat cortul și rucsacul (lucruri esențiale, nu ?). Dar nu am mai trecut prea des în ultimul timp, deși e un magazin fain și asta și nu te dă nimeni afară dacă vrei sa stai două ore să caști gura la echipament.

 

        Tot ASCENT: BRAȘOV – Piața Sfatului nr. 17, tel 068 142 837, Brașovenii știu magazinul mai bine decât mine și îi aștept cu noutăți.

        Tot ASCENT: IAȘI – Str. Anastasie Panu, nr. 30, tel 092 456 356, și aici îi aștept cu noutăți pe cunoscători.

 

 

        HIMALAYA, situat în spatele magazinului COCOR, la intersecția străzii. Sfânta Vineri cu Calea Moșilor, este cel mai fain amenajat, au și la subsol o grămadă de haine (se coboară pe o scara în stânga). Dar mie mi se pare că au prețurile puțin cam mari. Oricum șui aici, băieții sunt de treaba și te ajută dacă ai nevoie de un sfat. Dacă nu sunteți din București, el mai simplu este să vă întoarceți de la Unirii spre Universitate, dați de magazinul Cocor (care, apropo, la un moment dat mai avea ceva țoale și ghete de munte, dar nu prea mai are nimic care să merite); apoi pe lângă magazin, vedeți mag. La „Vulturul de mare cu Peștele-n gheare” :-). Prin stânga acestui magazin, mergeți pe străduță și dați de mag. Himalaya, chiar pe colț, pe stânga. Tel . 315 51 52.

 

        Mai este o reprezentanță Rossignol pe Calea Moșilor, și alte reprezentanțe prin București, pe care o să le prezint în vremea ce vine.

 

Biciclete

 

Ar mai fi și magazinele care se ocupă cu vânzarea de (piese pt.) biciclete si mountain-bikes.

Unul dintre magazine este situat in în spatele spitalului Colțea, pe strada Coltea. Mergand pe langa spital gasiti magazinul dupa 50 – 100 de metri, in prima intersectie, pe dreapta. Este micut dar destul de bine aprovizionat. Au ei o mica problema cu seriozitatea, dar sa speram ca le trece. Tocmai am cumparat de la ei bicle si astept sa vad calitatea J

 

Alt magazin este Magellan, situat in apropiere de Piata Iancului.

Ar mai fi un magazin in Piata Dorobanti.

O să revin cu amănunte pe măsură ce aflu mai multe detalii.

 

Sper să adaug și informații despre echipament (prețuri, detalii, calitate, etc.)

Dar am nevoie de sprijinul dvs. pentru a putea adăuga și informații despre magazinele din țară. Astfel pagina aceasta își va dovedi într-adevăr utilitatea și iubitorii muntelui vor putea beneficia de o informare mai bună. Deasemenea, posesorii de magazine ma pot conctacta pentru un link-exchange in masura in care sunt interesati.

 

 


    Autorul acestor pagini, Radu Cernea,  poate  fi contactat pe adresa de e-mail : r_cernea@yahoo.com.
Puteți vizita aceste pagini la una din adresele  http://munte.20m.com  sau http://raducernea.20m.com
    Orice copiere a acestei pagini este permisã doar în condițiile obținerii prealabile a acordului autorului, ca si a păstrării integrității conținutului, inclusiv a acestui post scriptum.